Menu
Adres:
Molenschut 6
5595 XV Leende
Tel. 040-2060923

Nieuws

woCom investeert in ouderenzorg

Zorgboerderij De Molenschut met de figuurzaagmachine.LEENDE - Woningcorporatie woCom heeft een figuurzaagmachine geschonken aan Zorgboerderij De Molenschut.

Zorgboerin Thea van Mierlo is erg blij met de nieuwe aanwinst: "Wij vinden namelijk dat elk mens recht heeft op een zinvolle dagbesteding, aansluitend bij zijn of haar belevingswereld. Onze dagbesteding, verzorging en verpleging aan ouderen staat dan ook in het teken van nuttig en gelukkig leven. Onze gasten hebben een geestelijke of lichamelijke beperking die niet aangeboren is, maar wonen niet in een zorginstelling. Door onze kleinschalige activiteiten, van samen de krant lezen, dieren verzorgen, vogels kijken tot het creatief bezig zijn, geven wij hen meer levensgenot, zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde."

Wim, die voor bewonersraad De Pan de belangen behartigt van de woCom-huurders in de gemeente Heeze-Leende, was hiervan tijdens de open dag zo onder de indruk dat hij leefbaarheidsconsulent Tiek van Santvoort zover heeft gekregen een elektrische figuurzaagmachine te sponsoren.

"Doordat ik zelf veel met hout werk en jaren een activiteitenclub voor kinderen heb begeleid, zag ik daarin een mooie activiteit voor de mannelijke bezoekers. Voorheen moesten ze zelf zagen, wat moeilijk en erg inspannend was, zo’n machine is een echte uitkomst. Nadat ik leefbaarheidsconsulent Tiek van Santvoort hiervan heb overtuigd, heeft woCom besloten uit haar leefbaarheidsfonds een bedrag ter beschikking te stellen."

Met als resultaat dat de gasten komende week de verschillende delen van een vogelhuisje kunnen schuren, in elkaar zetten en schilderen. En natuurlijk vogels kijken als ze zelf de huisjes aan en nabij de zorgboerderij hebben opgehangen. "Tijd speelt hierbij geen rol. En daarna kan ik ze helpen bij het maken van Paashazen, eierdopjes of postknijpers. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan gemaakt worden, het is heerlijk om te zien hoe iedereen van de activiteiten geniet."

BRON: Valkenswaards Weekblad